Vepřové žebírko na feferonkách
50 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové kotlety
- 150gramůSlanina vepřová
- 100gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceHořčice
- 150gramůLečo sterilované
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyFeferony
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1069 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
86 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, trochu naklepeme, nařízneme kraje a na rozpáleném sádle z obou stran opečeme.
- 2Hotové kotlety vybereme z výpeku a na něm osmažíme na tenké kolečka nakrájenou cibuli na tenké proužky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky, na kolečka česnek, na pásky nakrájenou papriku, vylijeme lečo, všechno chvilku podusíme. Na směs položíme kotlety, zalijeme smetanou a necháme projít varem.
- 3Do hotového jídla nakonec přidám nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.