Vepřový bůček na jehlách

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
84 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý, vykostěný bůček zbavíme kůže a nakrájíme na menší plátky. Česnek rozetřeme, 1 cibuli jemně pokrájíme, přidáme koření, promícháme, přidáme bůček a znovu promícháme. Necháme proležet několik hodin v chladničce.
  • 2
    Maso osolíme, střídavě se čtvrtkami cibulí, plátky brambor, žampionů, kolečky salámu, kousky očištěné papriky a pórku napichujeme na jehly nebo na špejle.
  • 3
    Jehly vložíme do vymaštěného pekáče, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě a občas podléváme horkou vodou.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.