Vepřový bůček na jehlách
65 min.

Ingredience
- 5kusůCibule
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 3kusyBrambory
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 100gramůSalám měkký
- 1kusPaprika červená
- 400gramůVepřový bok
- 2stroužkyČesnek
- 11lžičekMáslo čerstvé
- 0,5kusPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
84 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytý, vykostěný bůček zbavíme kůže a nakrájíme na menší plátky. Česnek rozetřeme, 1 cibuli jemně pokrájíme, přidáme koření, promícháme, přidáme bůček a znovu promícháme. Necháme proležet několik hodin v chladničce.
- 2Maso osolíme, střídavě se čtvrtkami cibulí, plátky brambor, žampionů, kolečky salámu, kousky očištěné papriky a pórku napichujeme na jehly nebo na špejle.
- 3Jehly vložíme do vymaštěného pekáče, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě a občas podléváme horkou vodou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.