Vepřový bůček nadívaný prejtem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1258 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
85 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vykostěného bůčku prořízneme kapsu, kterou naplníme prejtem. Kapsu zavřeme párátky. Můžeme použít jelítkový nebo jaternicový prejt, připadně použijeme oba smíchané dohromady.
  • 2
    V pekáčku na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bůček, posypeme solí, pepřem, kmínem, podlijeme vývarem a pečeme 40 minut.
  • 3
    Upečený bůček vyjmeme z pekáčku. Zbylou šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice a mletou papriku, podlijeme vývarem a povaříme 20 minut.
  • 4
    K nadívanému bůčku podáváme vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.