Vepřový bůček nadívaný prejtem
90 min.

Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 400gramůPrejt
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín celý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 400gramůBrambory vařené
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1258 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
85 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vykostěného bůčku prořízneme kapsu, kterou naplníme prejtem. Kapsu zavřeme párátky. Můžeme použít jelítkový nebo jaternicový prejt, připadně použijeme oba smíchané dohromady.
- 2V pekáčku na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bůček, posypeme solí, pepřem, kmínem, podlijeme vývarem a pečeme 40 minut.
- 3Upečený bůček vyjmeme z pekáčku. Zbylou šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice a mletou papriku, podlijeme vývarem a povaříme 20 minut.
- 4K nadívanému bůčku podáváme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.