Vepřový bůček s houbovou nádivkou
120 min.
Ingredience
- 900gramůVepřový bok
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyKmín celý
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůHouby čerstvé
- 80gramůStrouhanka
- 60mililitrůMléko polotučné
- 50gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
82 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bůček bez kosti omyjeme, maso nařízneme tak, aby vznikl větší otvor. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na malé plátky, česnek prolisujeme.
- 2V misce smícháme cibuli, česnek, houby, strouhanku, mléko a vejce. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme a naplníme otvor v bůčku. Uzavřeme, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a poléváme vlastním výpekem.
- 3Upečený bůček naporcujeme a přeléváme vlastní vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.