Vepřový bůček s houbovou nádivkou

120 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
82 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček bez kosti omyjeme, maso nařízneme tak, aby vznikl větší otvor. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na malé plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V misce smícháme cibuli, česnek, houby, strouhanku, mléko a vejce. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme a naplníme otvor v bůčku. Uzavřeme, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a poléváme vlastním výpekem.
  • 3
    Upečený bůček naporcujeme a přeléváme vlastní vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.