Vepřový "flamendr" guláš

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  • 2
    Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
  • 4
    Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 5
    Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.
  • 6
    Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.