Vepřový "flamendr" guláš
55 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 2kusyCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaMajoránka
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyBrambory
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5litrVoda pitná
- 1kusMasox
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
- 2Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
- 4Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
- 5Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.
- 6Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.