Vepřový guláš s pivem
60 min.
Ingredience
- 120gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 350gramůVepřová plec
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkyMajoránka
- 5stroužkůČesnek
- 800gramůBrambory
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu drobně nakrájíme, maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek propasírujeme.
- 2V hlubokém rendlíku rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté osolíme, opepříme, přisypeme papriku, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
- 3Když je maso téměř měkké, přidáme brambory, majoránku, rajčatový protlak a dusíme, až jsou brambory měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.