Vepřový guláš s pórkem
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůPórek
- 600gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej stolní
- 600gramůMrkev kořen
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
38 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut.
- 2Očištěnou mrkev a pórek rozkrájíme na kolečka, oloupané brambory krájíme na kostičky. Přidáme k masu a ještě 20 minut společně dusíme. Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme, před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
- 3Podáváme s chlebem nebo se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.