Vepřový řízek s ananasem na kari

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
54 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme a nakrájíme na jemné proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Vmícháme škrob (Solamyl) a 1 lžíci oleje, postavíme stranou. Kousky ananasu necháme okapat, smícháme šťávu s vývarem a sójovou omáčkou. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně ohřejeme zbývající olej. Proužky řízku pečeme za stálého míchání 2-3 minuty, až dostanou světlehnědnou barvu. Přidáme jarní cibulky a krátce osmažíme. Posypeme práškové kari. Přilijeme ananasový vývar, uvedeme do varu a na středně velkém plameni povaříme 5 minut. Koriandr omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Kousky ananasu vmícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem a navrch nasypeme lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.