Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova

46 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
75 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
445 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Anglickou slaninu pokrájíme na hranolky. Česnek (8 stroužků) oloupeme a rozetřeme.
  • 2
    Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 1/2 rozetřeného česneku, majoránkou, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.
  • 3
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a nakrájíme na plátky přes vlákno. Maso mírně naklepeme, osolíme (1 lžička) a potřeme zbytkem rozetřeného česneku.
  • 4
    V hlubší a větší pánvi si rozpálíme 0,5–1 dl oleje. Řízky namočíme do bramborového těsta a usmažíme je z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme. Smažíme je pomaleji, aby se mohlo maso dobře propéct, jen dáváme pozor, aby se nám nepřipálilo.
  • 5
    Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.