Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova
46 min.
Ingredience
- 130gramůAnglická slanina
- 8stroužkůČesnek
- 500gramůBrambory
- 0,5lžíceMajoránka
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 800gramůVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
75 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
445 mg
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu pokrájíme na hranolky. Česnek (8 stroužků) oloupeme a rozetřeme.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 1/2 rozetřeného česneku, majoránkou, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.
- 3Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a nakrájíme na plátky přes vlákno. Maso mírně naklepeme, osolíme (1 lžička) a potřeme zbytkem rozetřeného česneku.
- 4V hlubší a větší pánvi si rozpálíme 0,5–1 dl oleje. Řízky namočíme do bramborového těsta a usmažíme je z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme. Smažíme je pomaleji, aby se mohlo maso dobře propéct, jen dáváme pozor, aby se nám nepřipálilo.
- 5Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.