Vepřový špíz se šalvějí

33 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé.
  • 2
    Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty.
  • 3
    Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná.
  • 4
    Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.