Vepřový špíz se šalvějí
33 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová panenka
- 160gramůAnglická slanina
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 150gramůOlivy černé
- 4gramyPepř černý mletý
- 4gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
64 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé.
- 2Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty.
- 3Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná.
- 4Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.