Vepřový steak na toastovém chlebu
35 min.
Ingredience
- 350gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 4krajíceChléb toastový
- 125gramůMozzarella
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme.
- 2V pánvi na rozehřátém másle opékáme plátky asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme stranou. Do výpeku vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou cibulku. Krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše ještě osmahneme.
- 3Toastový chléb nasucho opečeme a na krajíčky rozdělíme žampiony a maso. Obložíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.