Vepřový steak po česku
40 min.
Ingredience
- 2gramyOregano sušené
- 100mililitrůOlej stolní
- 2000gramůVepřová pečeně
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůCitrony
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
58 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
415 mg
Cukr
18 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, potřeme utřeným česnekem, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme marinovat.
- 2Potom plátky masa v horkém tuku zvolna opečeme, nebo je za občasného potírání olejem pečeme na grilu.
- 3Propečené plátky klademe na vhodné prkénko nebo na teplý talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 16. 12. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Je to velmi jednoduché a vynikající