Vepřový steak v sýrové krustě
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej stolní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
152 mg
Cukr
217 mg
Postup přípravy
- 1Z omyté kýty nakrájíme 4 steaky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném oleji a naskládáme do zapékací mísy.
- 2Nastrouhaný sýr promícháme se strouhankou, vejcem, paprikou a nasekanou petrželkou. Směsí pokryjeme maso, pokapeme máslem a pod grilem dozlatova zapečeme.
- 3Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.