Veronská omáčka se Spaghettini

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme dle návodu.
  • 2
    Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník.
  • 3
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme.
  • 4
    Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.