Veronská polévka
105 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 40gramůCibule
- 40gramůSlanina vepřová
- 250gramůKosti hovězí řídké
- 150gramůFazole
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 145gramůHrášek
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2lžícePetržel - nať
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 100gramůTěstoviny Penne
- 120gramůMrkev kořen
- 50gramůSýr Parmezán
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 180gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůTěstoviny Farfalle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmažíme pokrájený česnek, cibulku, slaninu a kosti a smažíme je 4-5 minut. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě těstovin a parmezánu a přivedeme je k varu. Na mírném plameni je pod pokličkou vaříme zhruba 90 minut.
- 2Z hrnce vyjmeme kosti a odložíme je stranou.
- 3Vsypeme do něj oba druhy těstovin a vaříme. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem spolu s křupavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.