Veronský těstovinový salát
40 min.
Ingredience
- Zálivka
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOcet vinný
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice
- 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůBazalka
- 2mililitryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 3lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 600gramůKuřecí prsa
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 100gramůŠunka parmská
- 250gramůOkurka salátová
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůTěstoviny penne
- 80gramůRajčata sušená sterilovaná
- 70gramůOlivy černé
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůArtyčoky
- 50gramůSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
955 mg
Postup přípravy
- 1Z masa vyřežeme řízky a trochu neklepeme.
- 2Rozmícháme citronovou šťávu s česnekem a ve směsi obalíme kuřecí maso. Maso uložíme nejméně na 3 hodiny nebo přes noc do chladničky. Maso v marinádě občas obrátíme.
- 3Nakrájíme šunku na nudličky, okurku podélně rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky.
- 4Maso vyjmeme z marinády, opepříme je a smažíme na oleji asi 4 minuty na každé straně dozlatova. Hotové řízky vyjmeme z pánve, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
- 5Zálivka: V hrnci smícháme olej, bílý vinný ocet, pepř a hořčici. Kukuřičnou moučku rozmícháme ve vodě na hladkou kaši a přilijeme ji do rendlíku. Šleháme při střední teplotě asi 2 minuty, až se zálivka začne vařit a houstnout. Přidáme do ní smetanu, bazalku a sůl a mícháme, dokud se neprohřeje.
- 6Těstoviny, kuřecí maso, okurky, šunku, sušená rajčata, olivy a srdíčka artyčoků smícháme ve velké míse a zalijeme teplou zálivkou. Mírně promícháme a ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.