Větrníčky s avokádovou pěnou
65 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 125gramůMouka polohrubá
- 2kusyAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůTvaroh jemný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
- 1kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
969 mg
Postup přípravy
- 1Máslo a sůl vložíme do 200 ml vody, přivedeme k varu a přidáme mouku. Mícháme, až vznikne těsto, které se nelepí na dno. Odstavíme z ohně. Po do těsta postupně zapracujeme do těsta vejce.
- 2Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme větrníky. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Ještě horké větrníčky rozkrojíme na poloviny.
- 3Oloupané avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a tvarohem. Osolíme, opepříme a hmotou naplníme dolní půlky větrníků.
- 4Avokádovou pěnu obložíme lístky bazalky a vypeckovanými olivami. Přiložíme druhou polovinu větrníčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.