Vévodkynin salát
30 min.
Ingredience
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůChřest bílý
- 250gramůBrambory
- 100gramůCeler bulvový
- 2kusyBanány
- 60gramůMajonéza
- 150gramůJogurt bílý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vařený chřest dáme okapat. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
- 2Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme 30 sekund ve vroucí vodě, sloupneme, rozpůlíme, odstraníme semena, nakrájíme na kostičky.
- 3Připravené přísady lehce promícháme a upravíme do dezertních pohárů.
- 4Na omáčku rozmícháme majonézu, jogurt, smetanu a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme.
- 5Omáčku rozdělíme na salát. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a snítky otrháme. Salát ozdobíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.