Vichyssoise

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část.
  • 2
    Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout!
  • 3
    Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
  • 4
    Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto.
  • 5
    Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou.
  • 6
    Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou.
  • 7
    Můžeme podávat studenou i horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Dellevaragilt
čt 26. 3. 2015
Ta je tak krásně jednoduchá, že musím vyzkoušet...