Vichyssoise
70 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůPórek
- 40gramůCibule
- 100gramůBrambory
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4gramyPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část.
- 2Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout!
- 3Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
- 4Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto.
- 5Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou.
- 6Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou.
- 7Můžeme podávat studenou i horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Dellevaragilt
čt 26. 3. 2015
Ta je tak krásně jednoduchá, že musím vyzkoušet...