Vídeňské brambory
75 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 250gramůPárky Frankfurtské
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůPaprika červená
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 10 minut je vaříme. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
- 2Papriky vložíme 10 cm pod horký gril a 10-12 minut je grilujeme, podle potřeby obracíme, až ztmavnou. Potom je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout.
- 3Papriky oloupeme, opláchneme proudem studené vody a osušíme. Zbavíme je semen, podélně je nakrájíme na nudličky.
- 4Brambory rozkrájíme na trojúhelníčky a s paprikami a nakrájenými párky je vložíme do zapékací mísy. Přimícháme římský kmín, česnek, olej, sůl a pepř. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 °C, občas obracíme.
- 5Mísu vyjmeme z trouby a lžící sebereme přebytečný tuk. Před podáváním zdobíme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.