Vinařův kotlík z jehněčího masa
200 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1200gramůJehněčí kýta
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůVíno červené
- 1kilogramMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
10 g
Cukr
982 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme ve studené vodě, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme na jemno, brambory oškrábeme, opláchneme a pokrájíme na širší plátky. Mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na drobno.
- 2V pekáči rozpálíme olej, maso v něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a společně opékáme 3 - 4 minuty.
- 3Tymián propláchneme, osušíme, listy posekáme na jemno. Mrkev rovnoměrně rozdělíme na maso, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na mrkev dáme plátky brambor, bobkový list, znovu osolíme a opepříme.
- 4Zalijeme vývarem i vínem. Pekáč přiklopíme, dusíme ve střední troubě na 175°C asi 150 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.