Vinná omáčka s rajčatovým protlakem
35 min.
Ingredience
- 60gramůAnglická slanina
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 20mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůSýr Parmezán
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramČesnek
- 40mililitrůVíno madeira
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, utřený česnek a na kousky nakrájenou slaninu. Vše zalijeme madeirou, octem balsamicem a zeleninovým vývarem. Celou směs přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 20 minut.
- 2Po 20 minutách ke směsi přidáme nastrouhaný parmezán.
- 3Vše dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
- 4Nakonec ještě přidáme rajčatový protlak, 1 špetku tymiánu a omáčku prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.