Vinné listy plněné rýží a pistáciemi
75 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 3kusyMáta
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
- 2lžíceKopr čerstvý
- 250gramůVinné listy
- 70gramůRýže loupaná
- 1decilitrOlej rostlinný
- 4decilitryVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibuli na oleji zesklovatíme. Přidáme k ní dobře opranou rýži a krátce osmahneme. K rýži přidáme nasekané pistácie, jemně nakrájenou zelenou petrželku, mátu, nasekaný kopr, pepř, cukr a sůl. Promícháme, zalijeme 2 dl teplé vody a vaříme 10 až 15 minut. Směs necháme vychladnout.
- 2Mladé vinné listy ponoříme do horké vody - spaříme je a scedíme.
- 3Několik vinných listů dáme na dno hrnce. Na každý zbývající vinný list položíme lžíci vychladlé směsi tak, že ji dáme k jednomu kraji listu a ostatní postranní okraje přehneme přes náplň a pečlivě zavineme.
- 4Vinné závitky poskládáme jeden vedle druhého na listy v hrnku, pokapeme je rozpuštěným máslem, přidáme citrónovou šťávou a zalijeme 2 dl teplé vody. Dusíme pod pokličkou 40 minut.
- 7
- 10
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.