Vinné listy plněné rýží a pistáciemi

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně nakrájenou cibuli na oleji zesklovatíme. Přidáme k ní dobře opranou rýži a krátce osmahneme. K rýži přidáme nasekané pistácie, jemně nakrájenou zelenou petrželku, mátu, nasekaný kopr, pepř, cukr a sůl. Promícháme, zalijeme 2 dl teplé vody a vaříme 10 až 15 minut. Směs necháme vychladnout.
  • 2
    Mladé vinné listy ponoříme do horké vody - spaříme je a scedíme.
  • 3
    Několik vinných listů dáme na dno hrnce. Na každý zbývající vinný list položíme lžíci vychladlé směsi tak, že ji dáme k jednomu kraji listu a ostatní postranní okraje přehneme přes náplň a pečlivě zavineme.
  • 4
    Vinné závitky poskládáme jeden vedle druhého na listy v hrnku, pokapeme je rozpuštěným máslem, přidáme citrónovou šťávou a zalijeme 2 dl teplé vody. Dusíme pod pokličkou 40 minut.
  • 7
  • 10

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.