Vínový bujon z pernaté zvěře
80 min.
Ingredience
- 1kilogramBažant obecný
- 200gramůKuřecí drůbky
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyJalovec
- 4lžícePepř 4 barev
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžíceSůl
- 7decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůVíno červené
- 1lžíceCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky, očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.
- 2Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme jej do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme použít do různých polévek.
- 3Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.