Vínový rybí bujon

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studený rybí vývar scedíme, abychom získali čistý bujon.
  • 2
    Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném olivovém oleji cibuli osmahneme dorůžova. Pak ji zalijeme 1/2 litrem rybího bujonu a 1/2 litrem burgundského bílého vína.
  • 3
    Při mírné teplotě vaříme 5 minut.
  • 4
    Polévku můžeme dochutit solí a každou porci podáváme s kopečkem šlehačky, kterou ozdobíme červeným kaviárem.
  • 5
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 6
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 7
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 8
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 9
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.