Vínový rybí bujon
80 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 1kusBobkový list
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžíceSůl
- 150gramůPetržel kořen
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 150gramůMrkev kořen
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůRybí hlavy
- 1kusCibule červená
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5špetkaSůl
- 2lžičkyKaviár
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrVíno burgundské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Studený rybí vývar scedíme, abychom získali čistý bujon.
- 2Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném olivovém oleji cibuli osmahneme dorůžova. Pak ji zalijeme 1/2 litrem rybího bujonu a 1/2 litrem burgundského bílého vína.
- 3Při mírné teplotě vaříme 5 minut.
- 4Polévku můžeme dochutit solí a každou porci podáváme s kopečkem šlehačky, kterou ozdobíme červeným kaviárem.
- 5Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 6Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 7Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 8V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 9Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.