Vizovická hřibovica
40 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko polotučné
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 400gramůBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůBujón zlatý zeleninový
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1šálekHříbky čerstvé
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do mléka na 30 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky.
- 3V hrnci si rozpálíme máslo (30 g) a zeleninu (bez brambor) krátce osmažíme. Přidáme houby, sůl, kmín, pepř, promícháme a ještě asi 1 minutu smažíme. Pak přilijeme vodu, přidáme bujon, kmín, pepř, polévku přivedeme k varu a pomalu vaříme 15 minut. Pak přidáme brambory a vaříme dále.
- 4V pánvi na rozpálené máslo přimícháme mouku a uděláme si světlou jíšku. Přidáme ji do polévky, povaříme 10 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.