Vizovická hřibovica

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do mléka na 30 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky.
  • 3
    V hrnci si rozpálíme máslo (30 g) a zeleninu (bez brambor) krátce osmažíme. Přidáme houby, sůl, kmín, pepř, promícháme a ještě asi 1 minutu smažíme. Pak přilijeme vodu, přidáme bujon, kmín, pepř, polévku přivedeme k varu a pomalu vaříme 15 minut. Pak přidáme brambory a vaříme dále.
  • 4
    V pánvi na rozpálené máslo přimícháme mouku a uděláme si světlou jíšku. Přidáme ji do polévky, povaříme 10 minut a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.