Vlašský bramborový salát
60 min.
Ingredience
- Zálivka
- 150gramůMajonéza
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka. Potom je scedíme a necháme napůl vychladnout. Ještě teplé brambory oloupeme a kráječem na brambory nakrájíme do misky.
- 2Cibuli a jablka oloupeme a spolu se šunkou a kyselou okurkou nakrájíme na malé kousky, které přidáme do misky k bramborám. Všechny suroviny dobře promícháme.
- 3Příprava zálivky: Do pevně uzavíratelné nádoby dáme majonézu, sůl a pepř. Přilijeme ocet a worcesterskou omáčku. Nádobu dobře uzavřeme a prošleháme všechny suroviny. Potom nádobu otevřeme a hotovou zálivkou zalijeme připravený salát. Vše ještě jednou zamícháme, ochutnáme a popřípadě můžeme dokořenit podle své chutě.
- 4Hotový salát odložíme do lednice na 2 hodiny vychladit a rozležet. Následně podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.