Vlašský bramborový salát

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka. Potom je scedíme a necháme napůl vychladnout. Ještě teplé brambory oloupeme a kráječem na brambory nakrájíme do misky.
  • 2
    Cibuli a jablka oloupeme a spolu se šunkou a kyselou okurkou nakrájíme na malé kousky, které přidáme do misky k bramborám. Všechny suroviny dobře promícháme.
  • 3
    Příprava zálivky: Do pevně uzavíratelné nádoby dáme majonézu, sůl a pepř. Přilijeme ocet a worcesterskou omáčku. Nádobu dobře uzavřeme a prošleháme všechny suroviny. Potom nádobu otevřeme a hotovou zálivkou zalijeme připravený salát. Vše ještě jednou zamícháme, ochutnáme a popřípadě můžeme dokořenit podle své chutě.
  • 4
    Hotový salát odložíme do lednice na 2 hodiny vychladit a rozležet. Následně podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.