Vločková polévka s droždím

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme litr mléka, přivedeme k varu. V suché teflonové pánvi opražíme vločky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme v hrnci na rozpáleném másle do sklovita. Následovně do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání droždí rozpustíme a vlijeme zbylé mléko. Přivedeme k varu, potom přilijeme vroucí vodu a opečené vločky.
  • 2
    Polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a nakonec vložíme prolisovaný česnek a stáhneme ze sporáku. Necháme 5 minut polévku odpočinout a podle porcí rozdělíme do hlubokých talířů nebo polévkových misek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.