Vločkové karbanátky s droždím
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůOvesné vločky
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůDroždí
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši a necháme ji vychladnout.
- 2Na rozškvařené slanině osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli smažíme.
- 3K vločkové kaši přidáme smažené droždí, sůl, koření, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
- 4Ze směsi vykrajujeme lžící kousky a tvarujeme z nich navlhčenýma rukama karbanátky. Obalíme je v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.