Volská oka s cibulovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1kusBobkový list
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyKari koření
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePažitka
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- Na jíšku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- Na volská oka
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme.
- 2V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka.
- 3V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme.
- 4Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.