Volská oka s cibulovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme.
  • 2
    V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka.
  • 3
    V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme.
  • 4
    Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.