Vošouchy ze Šumavy

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
760 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme asi 20 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. V misce do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, který přidáme k bramborům. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek nastrouhané syrové brambory. Uhněteme polotuhé těsto, do kterého vmícháme na kostičky pokrájené vařené uzené maso. Zapékací mísu vymažeme sádlem (1 lžíce), těsto vložíme do pekáče a necháme asi hodinu kynout.
  • 3
    Masový koláč potřeme roztopeným sádlem (0.5 lžíce) a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.
  • 4
    Upečené "vošouchy" krájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.