Vošouchy ze Šumavy
85 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 30gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka polohrubá
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 5litrůVoda pitná
- 250gramůUzené maso vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
760 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme asi 20 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. V misce do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, který přidáme k bramborům. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek nastrouhané syrové brambory. Uhněteme polotuhé těsto, do kterého vmícháme na kostičky pokrájené vařené uzené maso. Zapékací mísu vymažeme sádlem (1 lžíce), těsto vložíme do pekáče a necháme asi hodinu kynout.
- 3Masový koláč potřeme roztopeným sádlem (0.5 lžíce) a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.
- 4Upečené "vošouchy" krájíme na čtverce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.