Vrchlabská vepřová krkovice

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou vepřovou krkovici vcelku vložíme do osolené vroucí vody s bobkovými listy a vaříme zhruba 45 minut. Poté nakrájíme na plátky (vývar odložíme).
  • 2
    Pórek očistíme a bílé části nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Jedním stroužkem česneku vytřeme pekáč. Česnek na pórek utřeme se solí, ostatní česnek rozdrtíme a smícháme se strouhaným muškátovým oříškem a tymiánem.
  • 3
    Na rozpuštěném másle zpěníme pórek, zaprášíme moukou, přidáme česnek, koření a osmahneme. Přilijeme vodu a asi 5 minut dusíme.
  • 4
    Dno pekáče přikryjeme plátky brambor, posypeme částí česnekové směsi, překryjeme další vrstvou brambor, opět posypeme česnekovou směsí a rozložíme poslední část brambor, posypeme zbylou směsí česneku a osolíme. Brambory zalijeme do poloviny vývarem z krkovice a přidáme sádlo.
  • 5
    Brambory pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, poté poklademe plátky masa a pečeme, až se vývar zcela vsákne, zhruba hodinu.
  • 6
    Podáváme s dušeným pórkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.