Vykoštěná jehněčí kýta s petrželkou
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 6stroužkůČesnek
- 2hrstiPetržel - nať
- 2kilogramyJehněčí kýta
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1088 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
76 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
317 mg
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Maso rozkrojíme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Osolíme a opepříme, jednu půlku posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Kapsu uzavřeme a zajistíme jehlou.
- 2Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 15min z každé strany pro středně propečené maso nebo 20min pro dobře propečené.
- 3Poté maso necháme zakryté alobalem asi 5min odpočinout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.