Vylepšená tradiční sekaná

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
990 mg
Cukr
577 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno.
  • 2
    Umeleme maso, cibuli, česnek a slaninu. Vše vymícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vmícháme kapustu. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.
  • 3
    Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna upečeme dozlatova. Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.