Vývar s knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 2500mililitrůVývar drůbeží
- 450gramůJátra drůbeží
- 30gramůMandle
- 60gramůCibule
- 3špetkyMajoránka
- 40gramůStrouhanka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
680 mg
Cukr
578 mg
Postup přípravy
- 1Drůbeží játra dobře omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši.
- 2Mandle přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, poté nasekáme najemno.
- 3Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 4Všechny tyto suroviny smícháme dohromady, přidáme majoránku, sůl, pepř, mouku a žloutky.
- 5Vše dobře prohněteme a vytvarujeme v malé knedlíčky. Ty obalíme ve strouhance.
- 6Vývar uvedeme k varu a knedlíčky do něj dáme vařit. Vaříme přibližně 5 minut.
- 7Uvařené knedlíčky vyplují na hladinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.