Vývar s paprikou
155 min.
Ingredience
- Slepičí bujon
- 1lžíceBazalka
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 100gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůPórek
- 1kilogramSlepice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 150gramůMrkev kořen
- 2,5decilitryPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1kusPepř černý celý
- 200gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 2kusyPaprika žlutá
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 400gramůKrůtí křídla
- 150gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce si dáme vařit 2,5 dl světlého piva, 7,5 dl slepičího vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř.
- 2Krůtí křídla očistíme a omyjeme. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Spolu s křídly vše dáme do vývaru a pod pokličkou necháme pomalu vařit, jen probublávat přibližně 30 minut.
- 3Vývar scedíme a dáme znovu pomalu vařit.
- 4Žluté papriky omyjeme, rozkrájíme, vyčistíme od semínek a papriky pokrájíme na proužky. Uvařené slepičí maso pokrájíme na proužky a spolu s paprikou je podusíme v pánvi na rozpuštěném másle, pak je vložíme do čistého vývaru, který dochutíme solí.
- 5Podáváme s omytou, drobně pokrájenou pažitkou.
- 6Slepičí bujon [28675]:
- 7Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
- 8Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 9Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
- 10Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
- 11Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.