Vývar s paprikou

155 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce si dáme vařit 2,5 dl světlého piva, 7,5 dl slepičího vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř.
  • 2
    Krůtí křídla očistíme a omyjeme. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Spolu s křídly vše dáme do vývaru a pod pokličkou necháme pomalu vařit, jen probublávat přibližně 30 minut.
  • 3
    Vývar scedíme a dáme znovu pomalu vařit.
  • 4
    Žluté papriky omyjeme, rozkrájíme, vyčistíme od semínek a papriky pokrájíme na proužky. Uvařené slepičí maso pokrájíme na proužky a spolu s paprikou je podusíme v pánvi na rozpuštěném másle, pak je vložíme do čistého vývaru, který dochutíme solí.
  • 5
    Podáváme s omytou, drobně pokrájenou pažitkou.
  • 6
    Slepičí bujon [28675]:
  • 7
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 8
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 9
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
  • 10
    Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 11
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.