Vývar s pikantní jehněčí panenkou

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1438 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
112 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi si rozpálíme olej a maso prudce restujeme dozlatova. Pak ho osolíme, opepříme a vyjmeme z omastku. Omytou petrželku drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 1 litr jehněčího vývaru.
  • 3
    Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a zpěníme na omastku po masu. K cibuli přimícháme hnědý cukr, 3 lžíce vína 1 lžíci Sherry brandy a krátce orestujeme.
  • 4
    Vše i s masem dáme do vařícího vývaru, teplotu zmírníme a vaříme 7-10 minut. Přidáme podle chuti sůl, pepř, mletý anýz a hořčičná semínka.
  • 5
    Nakonec do polévky dáme 2 lžíce paprikového protlaku se špetkou sušeného česneku a pokrájenou petrželku.
  • 6
    Polévku promícháme a podáváme.
  • 7
    Jehněčí masový vývar [28495]:
  • 8
    Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.
  • 9
    Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme. Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.
  • 10
    Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.