Vývar se sýrovými noky
60 min.
Ingredience
- 70gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 60gramůKedlubna
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5gramůPetržel - nať
- 2000mililitrůVývar drůbeží
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 4gramyPažitka
- 50gramůKvěták
- 30gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na drobnější nudličky.
- 2Květák rozebereme na růžičky.
- 3Máslo rozpálíme a osmahneme na něm veškerou zeleninu. Smažíme 3 minuty.
- 4Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petržel. Vaříme 5 minut.
- 5Vejce smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, sekanou pažitkou a muškátovým oříškem.
- 6Dobře prohněteme a lžičkou vykrajujeme malé nočky. Ty necháme povařit 4 minuty v polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.