Vývar z drůbežích kostí
135 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí skelety
- 180gramůCibule
- 180gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler - nať
- 2kusyBobkový list
- 3gramyTymián sušený
- 2gramyHřebíček
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý celý
- 2stroužkyČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme.
- 2Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou odstraníme tuk a pěnu.
- 3Přecezený vývar můžeme použít jako základ omáček, nebo jej podáváme s vařenými nudlemi jako polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Vývar z drůbežích kostí
Různé vývary dělám docela často, ale tady tento doporučit nemůžu😬 Je tam hodně soli a taky koření. Já osobně hřebíček nedávám vůbec, ale na 1 gram jsem napočítala 20 kusů....když bych dala, tak maximálně jeden kus. Tymián jsem přidala čerstvý, sušený přidávám do jídla jen po špetkách. Cibuli rozkrojím a pokud má hezkou slupku, tak po omytí přidávám i s ní. Do tohoto vývaru bych přidala nové koření a petržel, nebo alespoň nať, tak jako u celeru. Vývary se i fajn zamrazují k dalšímu použití, ale tady pozor na sůl a koření!