Vývar z kostí s jáhlami
40 min.
Ingredience
- 100gramůJáhly - loupané proso
- 25gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl mořská
- 7,5gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Hovězí vývar z kostí [27725]
- 0,25lžíceOlej slunečnicový
- 62,5gramůCeler bulvový
- 0,5kusCibule
- 87,5gramůHovězí oháňka
- 87,5gramůHovězí žebra
- 87,5gramůKosti hovězí morkové
- 7,5gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusMrkev kořen
- 0,12lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPepř 4 barev
- 0,25kusPetržel - nať
- 0,5kusRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 0,38litrVoda pitná
- 7,5gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
17 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jáhly v sítu 2x spaříme a necháme okapat. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2Jáhly a houby dáme do hrnce, zalijeme (1.2 l) vývarem z kostí, přidáme kmín, dochutíme mořskou solí a pomalu vaříme asi 20-30 minut.
- 3V pánvi z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme, povaříme ji ještě asi 5-7 minut a podáváme.
- 4Hovězí vývar z kostí [27725]:
- 5Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
- 6Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
- 7Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.