Vývar z králíka s játrovými noky
70 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 50gramůKráličí maso
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1hrstPepř černý celý
- 20gramůCeler řapíkatý
- 20gramůPetržel kořen
- 20gramůMrkev kořen
- 60gramůJátra králičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePolévkové koření
- 1hrstPetržel - nať
- 20gramůKvěták
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso spaříme vařicí vodou, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit doměkka. Ke konci varu přidáme vcelku kořenovou zeleninu a cibuli.
- 2Králičí játra rozetřeme, přidáme žloutek, sůl, strouhanku a okořeníme muškátovým oříškem. Z těsta uděláme noky a zvlášť uvaříme v osolené vodě.
- 3Polévku přecedíme, vložíme růžičky květáku, uvaříme doměkka a okořeníme polévkovým kořením.
- 4Vložíme uvařené noky, na kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou zeleninu a dokořeníme rozsekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.