Vývar z telecích kostí
345 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 300gramůPórek
- 10gramůTymián čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 12gramůSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůCeler - nať
- 240gramůMrkev kořen
- 50gramůČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 3000gramůTelecí kosti
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce.
- 2Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku.
- 3Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem.
- 4Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak.
- 5Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu.
- 6Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.