Vývar z telecích kostí

345 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce.
  • 2
    Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku.
  • 3
    Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem.
  • 4
    Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak.
  • 5
    Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu.
  • 6
    Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.