Zabijačková polévka
185 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 70gramůCibule
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 40gramůPetržel kořen
- 2gramyPepř černý celý
- 150gramůKroupy ječné
- 30gramůSádlo škvařené
- 200gramůVepřové jelítko
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkyMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
702 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření.
- 2Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce.
- 3Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut.
- 4Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
- 5Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.