Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami
105 min.
Ingredience
- 6decilitrůVývar z uzeného masa
- 2kusyJitrnice domácí
- 500gramůVepřová kůže
- 6decilitrůMasový vývar
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 2kusyCibule
- 1lžíceMajoránka
- 3lžíceSádlo škvařené
- 6lžicKroupy ječné lámanka
- 1,5kilogramyVepřová plec
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1116 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
77 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
717 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Den předem v 6 dl vývaru z uzeného masa nebo ve vývaru z uzených klobás necháme nabobtnat omyté ječné krupky (lámanku).
- 2Druhý den k nim přidáme pokrájené zbytky vařeného masa, zbytky prasklých jitrnic a pomleté uvařené kůže ze zabíjačky. Vše dáme do většího hrnce, přidáme přibližně 6 dl masového vývaru a vaříme pod pokličkou přibližně 30-40 minut do úplného zhoustnutí. Směs občas promícháme, dochutíme solí, pepřem, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, rozetřeným česnekem a tymiánem.
- 3V pánvi na 1 lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova. K prejtové směsi přimícháme majoránku a usmaženou cibulku.
- 4Zapékací mísu vytřeme sádlem, přidáme prejt a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 30-40 minut při 220°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.