Zadělávaná kachna
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKachna mražená
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1287 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
121 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
632 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, mírně podlijeme vodou a upečeme na sádle za stálého podlévání.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme 250 ml vody. Přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek, pepř, bobkový list, sůl, povaříme a procedíme na maso. Dusíme, až maso změkne. Pokrm podle chuti okyselíme a osladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.