Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramČervená řepa
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na jíšku
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Hovězí maso uvaříme v tlakovém hrnci doměkka, maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu zakapeme octem a na másle udusíme trochou vývaru doměkka.
- 3V mezičase z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní scezený vývar a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme řepu, maso, sůl, pepř a 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.