Zahuštěná polévka špenátová
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5litrVývar zeleninový
- 50gramůMáslo jihočeské
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Veškerou zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Ve větším hrnci rozpálíme máslo, vhodíme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme česnek, mrkev, petržel, vsypeme umyté a nakrájené špenátové listy, podusíme 2 minuty, poprášíme mletou paprikou, hned zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme 30 minut.
- 2Ještě horkou polévku rozmixujeme, případně propasírujeme, vrátíme zpátky do hrnce, zakapeme trochou citrónové šťávy.
- 3Smetanu vylijeme do hrníčku, rozklepneme celé jedno vejce, lžíci mouky, metličkou rozšleháme, vylijeme do polévky, za stálého míchání přivedeme k varu, polévku stáhneme z ohně a rozléváme na talíře.
- 4Vejce uvaříme, oloupeme, nakrájíme nahrubo a posypeme jimi každou porci na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.