Zahuštěná zeleninová polévka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusKedlubna
- 4lžíceHrášek
- 2kusyBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSolamyl
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou a celerovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji najemno. Česnek utřeme.
- 2Hrášek přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou.
- 3Mrkev, celer, petržel, kedlubnu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu kromě brambor opražíme na másle v hrnci. Pak rozmícháme solamyl ve 2 lžících vody dohladka, vlijeme do hrnce a promícháme, pak vsypeme do hrnce brambory, zalijeme vodou a polévku dovaříme. Nakonec ochutíme utřeným česnekem a krátce povaříme za stálého míchání.
- 4Hotovou polévku ochutíme solí a podáváme ji horkou ozdobenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.