Zahuštěná zeleninová polévka

45 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželovou a celerovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji najemno. Česnek utřeme.
  • 2
    Hrášek přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 3
    Mrkev, celer, petržel, kedlubnu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu kromě brambor opražíme na másle v hrnci. Pak rozmícháme solamyl ve 2 lžících vody dohladka, vlijeme do hrnce a promícháme, pak vsypeme do hrnce brambory, zalijeme vodou a polévku dovaříme. Nakonec ochutíme utřeným česnekem a krátce povaříme za stálého míchání.
  • 4
    Hotovou polévku ochutíme solí a podáváme ji horkou ozdobenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.