Zaječí filet na salátu
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 5gramůSůl
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusHrušky
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 70mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůVíno červené
- 40gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaHořčice
- 200gramůSalát hlávkový
- 200gramůZaječí maso
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 5 minut do poloměkka. Zchladíme je pod studenou vodou a necháme okapat. Listy salátu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno natrháme.
- 2Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a obě poloviny podélně nakrájíme na dílky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou.
- 3Zaječí filet opepříme a prudce smažíme 3-5 minut ve 2 lžících oleje. Pak je vyjmeme a zabalíme do alobalu.
- 4Vypečenou šťávu smícháme s červeným vínem, hořčicí, octem balsamico a zbytkem oleje. Filet vybalíme z alobalu a nakrájíme na plátky.
- 5Salát a přísady rozdělíme na 4 talíře, pokapeme omáčkou a podáváme s teplými plátky zaječího masa a vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.