Zaječí galantina s uzeným bůčkem
170 min.
Ingredience
- mleté maso
- 350gramůVepřová plec
- 3kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- omáčka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3decilitryVíno červené
- 0,5špetkaSůl
- 6decilitrůMasový vývar
- 3kusyCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůVepřový bok uzený
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6decilitrůMasový vývar
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžícePažitka
- 1kilogramZaječí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.
- 2Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.
- 3Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.
- 4Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.
- 5Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.
- 6Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
- 7Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.