Zaječí galantina s uzeným bůčkem

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.
  • 2
    Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.
  • 3
    Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.
  • 4
    Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.
  • 5
    Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.
  • 6
    Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
  • 7
    Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.